Då har nya BMW M5 premiär - Bilandia.se
© Tillhandahålls av Teknikens Värld

Lanseringen av nya BMW M5, med internkod F90, närmar sig med stormsteg. Vi har tidigare kunnat berätta att den nya värstingen M5 för första gången kommer att vara utrustad med fyrhjulsdrift som standard. Värt att nämna är att den nya varianten för det mesta kommer att vara bakhjulsdriven som tidigare och framhjulen kopplas bara in när det behövs. Dessutom kan man om så önskas koppla ifrån xDrive systemet och ha bakhjulsdrift hela tiden.

Vi har också kunnat berätta att den nya M5 drivs, likt föregångaren, av en 4,4-liters V8 med dubbelturbo som nu producerar runt 600 hästkrafter och maxvrid ligger på över 700 newtonmeter. 0-100 avverkas, enligt BMW själva, på under ”3,5 sekunder” jämfört med den tidigare siffran som låg på 4,3 sekunder.

Nu kan vi även berätta när den nya värstingen kommer att presenteras. I en tio sekunder lång video som BMW publicerat på sina sociala medier visar de inte mycket av den nya designen. Men det mest intressanta informationen är att vi ska hålla ögonen öppna för den nya M5 redan på måndag i nästa vecka, den 21 augusti.

comments powered by Disqus